ŘLP zřejmě prodá letecké simulátory, které koupilo od Českých aerolinií

Simulátor L410. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSimulátor L410. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Czech Aviation Training Centre (CATC), která patří státnímu podniku Řízení letového provozu, bude na prodej. Uvedla to Česká televize

Společnost Czech Aviation Training Centre (CATC), která patří státnímu podniku Řízení letového provozu, bude na prodej. Uvedla to Česká televize ve zpravodajské relaci Události. Jak ČT sdělil ministr dopravy Karel Havlíček, dozorčí rada ŘLP pověřila ředitele Jana Klase, aby „zpracoval případný prodej“.

Havlíček dodal, že před prodejem bude chtít vidět „řádné ocenění a řádnou soutěž“. CATC provozuje v hangáru B ve staré části ruzyňského letiště výcvikové středisko, jehož hlavní součástí jsou takzvané full flight simulátory Airbusu A320 a Boeingu B737.

Řízení letového provozu koupilo výcvikové středisko (tehdy ještě jako Czech Airlines Training Centre) v roce 2012 od zachraňujících se Českých aerolinií za 280 milionů. Firma CATC si následně pořídila i simulátor kunovického letounu L410, který ale musela kvůli malému využití a ztrátovosti prodat v roce 2017 mateřskému ŘLP. To jej pronajalo zpět CATC, takže se simulátor z hangáru B nestěhoval.

Podle mluvčího ŘLP Richarda Klímy dosud prošlo výcvikovým střediskem CATC 153 pilotů a několik stovek stevardů. Předloni firma utržila 248 milionů a vykázala zisk šest milionů korun.

Simulátor L410.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tagy Czech Aviation Training Centre Řízení letového provoz
Žádné komentáře