Řidiče na D10 čeká omezení kvůli opravě mostu na okraji Prahy

Most v Horních Počernicích přes D10, který čeká rekonstrukce. Foto: Google Street ViewMost v Horních Počernicích přes D10, který čeká rekonstrukce. Foto: Google Street View

Vytížený most přes D10 bude mít výrazně omezený provoz, bude se po něm několik měsíců jezdit kyvadlově.

Řidiče na okraji Prahy čeká od příštího týdne velké omezení. Technická správa komunikací začne s opravami mostu X 526 Ve Žlíbku – Počernická přes dálnici D10. K omezení provozu dojde hlavně na mostě, vzhledem k provozu přes něj lze očekávat i komplikace na samotné dálnici.

Jde o most, který je u exitu 3 na Radonice. V místě bývají často kolony i ve chvíli, kdy se v okolí nic neopravuje. Během opravy bude vždy jedna polovina mostu uzavřena. „Provoz bude řízen kyvadlově v jednom jízdním pruhu dynamickou světelnou signalizací, případně regulovčíky,“ řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Kvůli odstranění stávající římsy a osazení ramenátů pro pracovní plošinu proběhnou navíc ve dnech 24. 9. – 28. 9. 2020 od 21.00 do 6.00 hodin noční uzávěry na D10. Jedná se vždy o uzavření jednoho jízdního pruhu na D10. Zbylá část dne bude bez omezení na dálnici.

Mapa místa, kde proběhne oprava mostu přes D10. Foto: TSK

Mapa místa, kde proběhne oprava mostu přes D10. Foto: TSK

Práce na 1. etapě by měly skončit do konce roku 2020 a po zimní přestávce budou pokračovat až do června 2021.

Stavební práce spočívají především ve zhotovení nových závěrných zdí, osazení nových mostních odvodňovačů a mostních závěrů, zhotovení železobetonových chodníkových říms, položení celoplošné izolace mostu a vozovkového souvrství, osazení nového zábradlí, sanace podhledu a boků nosné konstrukce a sanace spodní stavby. Zhotovitelem bude Metrostav. Mosty jsou ve špatném stavu, jak odhalila kontrola v roce 2018.

Tagy D10 Horní Počernice Technická správa komunikací TSK Praha uzavírka D10
11 komentářů