Další problém s pražskými mosty. Spojnice přes D10 a D11 čeká demolice

Most Božanovská v Horních Počernicích přes D11. Foto: Městská část Horní PočerniceMost Božanovská v Horních Počernicích přes D11. Foto: Městská část Horní Počernice

Kontrola mostů v majetku Technické správy komunikací odhalila další mostní konstrukce ve špatném stavu. Mosty na východním okraji Prahy v

Kontrola mostů v majetku Technické správy komunikací odhalila další mostní konstrukce ve špatném stavu. Mosty na východním okraji Prahy v Horních Počernicích jsou v tak špatném stavu, že dva z nich čeká příští rok demolice a už nyní omezení provozu.

Oznámila to Městská část Praha 20 na svých stránkách i facebookovém profilu.  „Všechny mosty v majetku TSK (Bystrá přes D10 na Satalice), Ve Žlíbku (přes D10 na Radonice) a Božanovská (přes D11) jsou ve špatném stavu,“ uvedla radnice na webu.

https://www.facebook.com/HOPHorniPocernice/posts/1074666349361281

Mosty jsou ve špatném technickém stavu a nyní probíhám projektová příprava na jejich kompletní rekonstrukci (částečnou demolici nosné konstrukce), opravu a nebo přestavbu. Předpoklad zahájení je 2019/2020,“ řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Provoz na mostu Bystrá přes D10 bude omezen pro vozidla nad 16 tun s podmínkou semaforem řízeného kyvadlového provozu prostředkem mostu. Mosty Žlíbek a Božanovská mají omezení na 12, respektive 14 tun. Jako první by měl jít na řadu most Bystrá, poté Božanovská. Omezení provozu se dotkne výrazně i provozu, hledání objízdných tras zatím pokračuje.

Tagy D11 havarijní stav mostů Technická správa komunikací TSK
6 komentářů