Rekordní zakázka Design&Build. Pardubice se dočkají severovýchodního obchvatu

Most přes Labe na trase severovýchodního obchvatu Pardubic. Foto: ŘSDMost přes Labe na trase severovýchodního obchvatu Pardubic. Foto: ŘSD

Předpokládaná hodnota zakázky je téměř 1,5 miliardy korun

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se pustilo do své dosud největší zakázky, v jejímž rámci vítěz silnici nejen postaví, ale částečně i vyprojektuje (systém Design&Build). Konkrétně vypsalo tendr na důležitou stavbu čtyřkilometrového severovýchodního obchvatu Pardubic na silnici I/36.

Předpokládaná hodnota zakázky s názvem „I/36 Pardubice, Trnová – Fáblovka – Dubina“ je 1,467 miliardy korun, oznámil šéf ŘSD Radek Mátl. „Jde o největší zakázku ŘSD soutěženou s multikriteriálním hodnocením a v režimu Design&Build. Stavba má v právní moci stavební povolení,“ uvedl Mátl na twitteru.

Severovýchodní obchvat Pardubic na silnici I/36. Pramen: ŘSD

Severovýchodní obchvat Pardubic na silnici I/36. Pramen: ŘSD

Přeložka silnice I/36 bude čtyřpruhová a směrově rozdělená. Dokumentaci ke stavebnímu povolení zpracoval Valbek. Nová silnice by přitom měla výrazně snížit zátěž centra města tranzitní i místní dopravou. Silnice I/36 slouží mimo jiné jako přivaděč k dálnici D11. Zřejmě nejzajímavějším objektem na trase bude přemostění slepého ramene Labe a řeky Labe. Vznikne zde zavěšený most o dvou polích a celkové délce 200 metrů.

Stavba by měla začít ještě letos, hotovo má být v roce 2023. Podle letáku ke stavbě ale silničáři ještě nemají všechny potřebné pozemky a museli sáhnout k vyvlastnění.

Tagy I/36 I/36 Trnová - Fáblovka – Dubina pardubice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD severovýchodní obchvat Pardubic
36 komentářů