Rekonstrukce křižovatky ulic Michelská a Budějovická uzavře sjezdy z Jižní spojky

Michelská ulice v Praze. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36573706Michelská ulice v Praze. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36573706

Řidiče projíždějící vytíženou křižovatkou tak čekají nemalé dopravní komplikace.

V Praze začne po prodlouženém víkendu 7. července rekonstrukce křižovatky ulic Michelská a Budějovická. Řidiče projíždějící vytíženou křižovatkou tak čekají nemalé dopravní komplikace, práce postupně uzavřou nájezdy a sjezdy z Jižní spojky. Rekonstrukci pro pražskou Technickou správu komunikací provede společnost Eurovia CS, hotovo má být na konci srpna.

Rekonstrukce má mimo jiné zvýšit bezpečnost dopravy. Oproti stávajícímu stavu budou rozšířeny ostrůvky, upraví a zkrátí se přechody a na ně navazující chodníky a stezky. Vylepšeny budou i signály pro nevidomé a slabozraké.

Dojde k výměně asfaltových vrstev vozovky, budou vyměněny poškozené obrubníky za nové žulové. Opravami projde odvodnění křižovatky, nově bude osazeno veřejné osvětlení a semafory. Na závěr bude křižovatka opatřena novým vodorovným a svislým dopravním značením.

„Práce jsou rozděleny do pěti navazujících etap, kdy pro každou z nich bude jiné dopravní opatření a s tím související objízdné trasy. Proto bychom chtěli požádat řidiče, aby věnovali pozornost především značení v místě,“ uvedla mluvčí Eurovie Iveta Štočková.

Dopravní opatření:

V termínu 7. července – konec července

– Bude uzavřen sjezd a nájezd z Jižní spojky na ul. Michelská a Vídeňská, objízdná trasa za nájezd na Jižní spojku povede z Budějovické vpravo ulicí V Podzámčí – vlevo V Podzámčí – Sulická – Jižní spojka – Vídeňská, za sjezd z Jižní spojky bude objízdná trasa vedena dalším sjezdem do ulice V Podzámčí a dále po stejné trase vlevo V Podzámčí – Sulická – Jižní spojka – Vídeňská.

Následně v termínu 27. července – 10. srpna

– Bude uzavřen sjezd a nájezd z Jižní spojky na ul. Michelská a Budějovická, objízdná trasa povede z Budějovické vpravo ulicí V Podzámčí – vlevo V Podzámčí – Sulická – Jižní spojka – Vídeňská a z ulice Michelská po Vídeňské – Zálesí – Štúrova – Pod Višňovkou – Sulická – V Podzámčí – Jižní spojka. Sjezd z Jižní spojky na ul. Vídeňská již bude otevřen.
Další dopravní opatření budou upřesněna podle postupu prací.

Tagy Budějovická Eurovia CS Michelská praha TSK Praha
15 komentářů