Regionovy přejdou postupně všechny do modro-bílé, první po modernizaci už jezdí

Jednotky 814 Regionova v Olomouci.. Foto: České dráhyJednotky 814 Regionova v Olomouci.. Foto: České dráhy

České dráhy počítají s tím, že všechny jednotky 814 Regionova postupně v rámci oprav a modernizací přelakují z původního žluto-zeleného

České dráhy počítají s tím, že všechny jednotky 814 Regionova postupně v rámci oprav a modernizací přelakují z původního žluto-zeleného laku do korporátního modro-bílého nátěru. Dopravce už začal s jejich modernizací, nově se například dostaly do Pražské integrované dopravy.

„Postupně dostávají v rámci dílenských oprav korporátní barvy,“ řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Výjimkou budou jednotky pro Pardubický kraj a částečně na Vysočině, které budou jezdit podle požadavků objednatele v jiném nátěru.

Úpravy Regionov začaly kvůli smlouvám s kraji na další období. „Nejčastěji jde o doplnění elektrických zásuvek 230 V 50 Hz pro dobíjení přenosné elektroniky (mobilní telefony, tablety, notebooky), palubní sítě Wi-Fi a doplnění informačního systému o další vnitřní a vnější informační panely,“ řekla Rajnochová.

Podle ní se úpravy uskutečňují postupně, provádět se budou až do roku 2027. Jde celkem o zhruba stovku dvouvozových Regionov a devět třívozových řady 814.2. Hotovo je zatím osm jednotek, další jsou rozpracovány. Jejich finální dislokace bude v krajích Olomouckém, Středočeském, Královéhradeckém, Moravskoslezském, Pardubickém, Jihočeském a na Vysočině. V současné době jsou tři vozidla již dodána do Střediska údržby v Rakovníku, odkud obsluhují tamní výkony například ve směru Praha, Kralupy nad Vltavou, Beroun.

Modernizace jednotek, které vznikly z motorových vozů 810 a České dráhy za ně utratily přes 6 miliard korun, přichází osm let po chvíli, kdy dopravce převzal poslední z nich.

https://www.facebook.com/prazskaintegrovanadoprava/videos/197874258294835/

Tagy 814 České dráhy Regionova Top
125 komentářů