RegioJetu chybí na Slovensku vlaky, část nahrazuje autobusy. Není to kvůli Ústeckém kraji, tvrdí

Dvoupodlažní vozy RegioJetu pro Slovensko, vizualizace. Pramen: RegioJetDvoupodlažní vozy RegioJetu pro Slovensko, vizualizace. Pramen: RegioJet

Společnost RegioJet musí kvůli nedostatku vlaků nahradit část spojů na trati mezi Bratislavou a Komárnem dočasně autobusy. Firma nedávno ze

Společnost RegioJet musí kvůli nedostatku vlaků nahradit část spojů na trati mezi Bratislavou a Komárnem dočasně autobusy. Firma nedávno ze slovenského provozu přivezla několik motorových jednotek řady 628 pro tratě v Ústeckém kraji, odmítá ale, že by tento přesun s omezením na Slovensku souvisel.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje se náhradní autobusová doprava týká několika spojů v úseku Komárno – Dunajská Streda. „Bohužel máme aktuálně dvě soupravy mimo provoz z důvodu vážného poškození při nezaviněných nehodách. Naposledy krátce před Vánoci došlo k dalšímu střetu s kamiónem na přejezdu,“ řekl Ondrůj.

Další soupravy podle něj měly plánovanou revizní údržbu. U jedné soupravy probíhá oprava převodovky, u druhé dvojkolí. „Abychom neomezili kapacitu spojů v nejvytíženějším úseku Dunajská Streda – Bratislava zkracováním souprav, přistoupili jsme po dobu zhruba dvou týdnů k zavedení náhradní autobusové dopravy u několika spojů v méně vytíženém úseku Komárno – Dunajská Streda,“ dodal. Omezení se týká provozu v pracovní dny.

RegioJet v závěru loňského roku převedl část jednotek řady 628 ze slovenského provozu do Ústeckého kraje. Podle Ondrůje omezení na Slovensku s přesunem do Ústeckého kraje nesouvisí. „S předisponováním části 628 do Ústí se počítalo po nasazení poschoďových souprav s ohledem na to, že jeden poschoďový vůz má kapacitu přibližně jako jedna 628 a na Slovensku máme mít těchto vozů aktuálně v provozu 8-9,“ vysvětlil Ondrůj.

Které vlaky jsou nahrazeny autobusy

Os 4301 (4:40 D. Streda – 5:41 Komárno)
REX 1772 (6:43 Komárno – 7:50 D. Streda)
Os 4309 (8:20 D. Streda – 9:22 Komárno)
Os 4322 (9:42 Komárno – 10:54 D. Streda)
Os 4327 (15:07 D. Streda – 16:12 Komárno)
Os 4346 (18:37 Komárno – 19:50 D. Streda)

Tagy Bratislava - Komárno RegioJet
83 komentářů