RegioJet zdvojnásobí počet vlaků mezi Vídní a Budapeští

Bombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJetBombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet od dubna výrazně posílí spojení mezi rakouským a maďarským městem. Dopravce navýší počet přímých spojů ze dvou na

Společnost RegioJet od dubna výrazně posílí spojení mezi rakouským a maďarským městem. Dopravce navýší počet přímých spojů ze dvou na čtyři denně každým směrem.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému a dnes zaslané tiskové zprávy. RegioJet bude jediným českým dopravcem, který bude provozovat v zahraničí na komerční riziko železniční linku, která nezačíná ani nekončí v Česku.

Mezi oběma městy dosud jezdí RegioJet dvakrát denně, jde o součást linky Praha – Budapešť. Od 4. dubna ale přidá ještě dva páry spojů jen mezi Vídní a Budapeští.

V minulém roce přilákala linka Praha-Budapešť 724 000 cestujících, což představuje růst o 11 % v meziročním srovnání. Podle mluvčí Alexandry Janoušek Kostřicové je důvodem k přidání spojů velká poptávka.

V Budapešti obsluhuje RegioJet stanice Kelenföld a Déli. Vlaky zastavují ještě ve městech Mosonmagyovár a Györ. Z Vídně odjíždí vlaky v 7:34, 10:27, 14:34 a 17:27 a z Budapešti do Vídně v časech 7:45, 10:58, 14:45 a 18:45. Doba jízdy je 2 hodiny a 30 minut.

 “Věříme, že zvýšením frekvence spojů v atraktivních časech a s vysokou kvalitou služeb za přátelské ceny, se vlaky RegioJet stanou volbou číslo jedna pro cesty mezi těmito metropolemi,“ řekl Jakub Svoboda, výkonný ředitel vlakové dopravy RegioJetu.

RegioJet se vrací mezi Prahou a Brnem k rozsahu před covidem

Tagy RegioJet Vídeň - Budapešť
42 komentářů