RegioJet začal uznávat InterRail a Eurail ve svých vlacích

Traxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákTraxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

RegioJet je prvním soukromým dopravcem v Česku, který začal uznávat ve svých vlacích mezinárodní síťové jízdenky InterRail a Eurail. Železniční

RegioJet je prvním soukromým dopravcem v Česku, který začal uznávat ve svých vlacích mezinárodní síťové jízdenky InterRail a Eurail.

Železniční síťové jízdenky platí dosud v Evropě většinou u státních dopravců, RegioJet se do systému zapojil od poloviny července. „Zejména u spojení Praha – Vídeň se nám často stávalo, že přišli cestující s těmito jízdenkami a chtěli s námi jet. I proto jsme se do tohoto systému chtěli zapojit,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

InterRail nabízí neomezené cestování vlaky pro evropské občany, Eurail je určen pro návštěvníky z jiných kontinentů. Ti si často jízdenky pořizují právě kvůli tomu, aby mohli pohodlně procestovat při své návštěvě Evropu vlakem a nemuseli plánovat například letecké přesuny.

RegioJet cestujícím doporučuje koupit si cestujícím s těmito jízdenkami rezervaci, ta ale není povinná. „Pokud například nastoupí do vlaku bez rezervace a místo je po celou dobu jeho trasy volné, obsluha mu udělá rezervaci zdarma,“ řekl Ondrůj.

Jízdenky platí na všech vlacích RegioJetu v Česku, na Slovensku a v Rakousku, výjimkou je spojení Bratislava – Komárno. V případě kombinace vlaku a autobusu z Prahy do Krakova je povinná rezervace místa.

Rezervace vychází na 80 korun ve třídě Standard, 130 korun ve třídě Relax a 260 korun ve třídě Business. Tou může cestovat jen vlastní jízdenky pro 1. třídu. Lůžko vyjde na 260 korun.

Tagy InterRail RegioJet
44 komentářů