RegioJet ukončil další mezinárodní linku, přestal jezdit do Rumunska

Autobus Irizar i8 v barvách RregioJetu. Autor: RegioJetAutobus Irizar i8 v barvách RregioJetu. Autor: RegioJet

Společnost RegioJet vyškrtla ze seznamu zemí, kam jezdí její autobusy, další zemí. Po dvou letech firma zrušila linku z Prahy

Společnost RegioJet vyškrtla ze seznamu zemí, kam jezdí její autobusy, další zemí. Po dvou letech firma zrušila linku z Prahy do rumunského Temešváru. Z trasy ho vytlačil Flixbus.

Konec linky potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. „S koncem letních prázdnin jsme zatím ukončili provoz autobusové linky z Prahy do rumunského Temešváru a Aradu. Mimo sezónu není poptávka po cestování na této trase tak vysoká – převážná většina cestujících využívala linku zejména pro cesty do Budapešti. Na začátku příštího roku budeme opět rozhodovat o případném znovuzavedení této linky na letní období,“ uvedl Ondrůj. V centrálním informačním systému jízdních řádů není ani linka už  uvedena.

RegioJet jezdil do Rumunska od léta 2017, pouze ale jednou týdně: v pátek z Prahy a v neděli se vracel zpět. Konkurence na trase mu mezitím narostla: FlixBus nabízí aktuálně dvě přímá spojení z Prahy do Rumunska denně.

Podle Ondrůje se chce firma podívat na destinace v jihovýchodní Evropě detailněji příští rok. Souviset to podle něj bude s chystanou expanzí železničního spojení z Česka do Maďarska. „Určitě se budeme na celou oblast Maďarska a destinací v jihovýchodní Evropě dívat detailněji z hlediska budování naší sítě – a to i s ohledem na to, že vlaky nově nabídnou přímé spojení Česka také s populárními místy termálních lázní, jako jsou Györ nebo Mosonmagyarovár,“ dodal Ondrůj.

RegioJet za poslední rok svoji síť autobusů výrazně proškrtal, opustil například Skandinávii.

Tagy RegioJet rumunsko spojení do Rumunska
19 komentářů