RegioJet přivezl další vozy z Belgie, budou z nich univerzální vagóny

Siemens Vectron. Foto: RegioJetSiemens Vectron. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet přivezla do Česka dalších třináct vozů po belgických státních drahách SNCB. Během dvou let je má přestavět na

Společnost RegioJet přivezla do Česka dalších třináct vozů po belgických státních drahách SNCB. Během dvou let je má přestavět na univerzální vagóny pro dálkové spoje firmy. RegioJet nepotvrdil, že by import těchto vozů bezprostředně souvisel s chystaným startem vlaků na lince R8 z Brna do Bohumína, ale minimálně po jejich přestavbě s nimi počítá i pro tuto trať.

Jde o podobne vozy, které stojí již delší dobu odstavené v Hranicích na Moravě. RegioJet má podle šéfa firmy Radima Jančury projekt na jejich kompletní přestavbu na univerzální vozidla, v kterých bude i plošina pro přepravu vozíčkáčů s bezbariérovým WC nebo kuchyňka. „Je to projekt na dva roky, postupně začneme s modernizací letos,“ řekl Jančura.

Zbytek vagónů má být přestavěn na velkoprostorový v designu Astra. “Ještě zvážíme, zda je do té doby nasadíme jako vozy v třídě Low-cost. Museli bychom je ale interiérově upravit”, dodal Jančura.

RegioJet zatím neuvedl, s jakými vlaky chce začít jezdit mezi Brnem a Bohumínem na lince R8. Podle zdrojů z firmy je ale takřka vyločené, že by šlo o německé soupravy Modus, které se objevily v tuzemsku v březnu.

Foto z přepravy vozidel se objevilo včera na facebooku.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2319179368399787&set=gm.10156757341669930&type=3&theater

Tagy RegioJet Top
42 komentářů