RegioJet odstartoval s přímou linkou Praha – Čop, první dva spoje jsou vyprodané

Zahájení provozu linky Praha - Čop. Foto: Stanislav ŠetinaZahájení provozu linky Praha - Čop. Foto: Stanislav Šetina

Spojení bude v provozu každý den.

Praha získala přímé železniční spojení s Ukrajinou. RegioJet dnes ve 21:52 poprvé vyjel s novou linkou z Prahy do Čopu. O nové spojení je velký zájem: dnešní i zítřejší vlak je aktuálně plně vyprodán.

Po včera zahájené lince do Bruselu jde o druhý noční vlak, který tento týden zahajuje v Praze provoz. Jde o prodloužení stávající linky do Košic. RegioJet chce oslovit především zákazníky autobusových dopravců, kterým slibuje vyhnutí se kolonám na hranicích. „Pro cestující to znamená zásadní zvýšení komfortu při cestování a zároveň velmi rychlé a spolehlivé spojení. Zároveň se jedná o první stoprocentně komerční spoj mezi Evropskou Unií a Ukrajinou,“ řekla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Nástup nových nočních vlaků. Praha získá během dvou dnů spojení s Bruselem i Čopem

Vlaky vyjíždí z Prahy vždy ve 21:52, v Čopu jsou v 10:35 ukrajinského času. Zpět odjíždí v 17:35, v 5:57 je v Praze. Nově zavedené přímé spojení nabídne cestujícím výběr mezi lehátkovými a sedačkovými vozy. RegioJet i nadále označuje lehátkové vozy jako lůžkové, jde ale o lehátka. Souprava se v Košicích rozděluje, do Čopu pokračují tři vozy.

Zahájení provozu linky Praha - Čop. Foto: Stanislav ŠetinaZahájení provozu linky Praha - Čop. Foto: Stanislav ŠetinaZahájení provozu linky Praha - Čop. Foto: Stanislav Šetina

Dopravce nasadil velmi nízké ceny: sedačka začíná na 459 korunách, za tuto cenu se často nelze dostat ani z Prahy do Ostravy. Lehátko vychází nejlevněji na 699 korun.

Nová linka doplní spojení Praha – Přemyšl, které využívají rovněž hlavně ukrajinští cestující. V roce 2023 na ní RegioJet přepravil více než 230 000 cestujících.

 

Tagy noční vlaky Praha - Čop RegioJet spojení Česko - Ukrajina
67 komentářů