RegioJet obnovil plný provoz na lince R8 mezi Bohumínem a Brnem

RegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.comRegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.com

Celkový počet prodaných jízdenek na spoje RegioJetu do Chorvatska se blíží 30 tisícům.

Železniční společnost RegioJet obnovila dneškem počínaje plný provoz rychlíků na lince R8 Brno – Přerov – Ostrava – Bohumín a zpět. Vlaky tak opět jezdí v hodinovém intervalu po celý den, 16x denně v každém směru s odjezdy z Brna i Ostravy v rozmezí 5:00 až 21:00 hodin.

„Počty cestujících a poptávka po cestování se již nyní aktuálně blíží 70 procentům předcovidového stavu, další nárůst se očekává s rozšířením školní výuky od 24. května,“ uvedl mluvčí Aleš Ondrůj. Podle něj výrazně roste i poptávka po víkendovém a volnočasovém cestování, mezitýdenní nárůsty počtu cestujících a tržeb se pohybují kolem 20 procent. Firma očekává, že na předcovidovou úroveň se poptávka po cestování vlakem dostane na přelomu června a července.

V polovině června (13. 6.) zahájí provoz přímých vlaků z Prahy do Budapešti a Györu, a to dvakrát denně v každém směru. Půjde o prodloužení dvou ze čtyř spojů, které nyní RegioJet denně provozuje z Prahy do Vídně.

Ondrůj rovněž připomněl, že v pátek 28. května vyjede letošní první vlakový spoj RegioJetu do Chorvatska – v 16:46 z Prahy. Celkový počet prodaných jízdenek na spoje do Chorvatska se blíží 30 tisícům; každý den se podle firmy nyní prodá 1000 nových jízdenek.

Spoje po covidových omezeních obnovují i České dráhy. Ve čtvrtek se vrátila k běžnému provozu linka Ex3 Praha – Brno – Vídeň, kterou zajišťují vlaky railjet.

Tagy Chorvatsko Linka R8 Brno - Bohumín obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet
73 komentářů