RegioJet navýšil emisi dluhopisů o 447 milionů, investuje do vozidel a splatí úvěry

Traxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákTraxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Společnost RegioJet naplnila své oznámení z loňského října a navýšila své dluhopisové financování. Emisi z loňského června ve výši 921

Společnost RegioJet naplnila své oznámení z loňského října a navýšila své dluhopisové financování. Emisi z loňského června ve výši 921 milionů aktuálně navýšila o dalších 447 milionů korun. Nové dluhopisy zamířily k institucionálním investorům i klientům privátního bankovnictví. Kupon je čtyři procentní body nad mezibankovní sazbou PRIBOR, která aktuálně činí čtvrt procenta.

Finanční prostředky chce vlakový dopravce investovat do rozvoje vozového parku a splacení bankovního financování. „RegioJet dosáhl v loňském roce rekordního zisku ve výši 167 mil Kč a přepravil na všech svých vlakových linkách rekordních téměř 11 milionů cestujících. Úspěšně zvládl letošní pandemickou krizi a těší se vysoké důvěře investorů. Aktuálně už je v provozu naprostá většina spojů a také počty cestujících se již blíží situaci před vyhlášením nouzového stavu,“ uvedl finanční ředitel holdingu Petr Kohoutek.

Dodal, že v situaci vidí příležitost k dalšímu růstu. Loni firma koupila 60 vagonů, letos plánuje pořídit dalších nejméně 50. Vedle toho má RegioJet smlouvu na 15 vícesystémových lokomotiv TRAXX MS3, z nichž první by měly dorazit letos ve druhém pololetí. Ke smlouvě je opce na desítky dalších strojů.  Žluté vlaky by letos v létě měly nově zamířit do Budapešti, současně RegioJet počítá s navyšováním kapacit na stávajících komerčních spojích na trasách Praha – Ostravsko – Košice a Praha – Brno – Bratislava/Vídeň. Konce června spouští provoz spojů Praha – Rijeka.

Tagy dluhopisy RegioJet
66 komentářů