dkv-spojujeme

RegioJet chystá s Nizozemci noční vlak Praha – Berlín – Amsterdam – Brusel

Spací vagon RegioJetu. Pramen: RegioJet.Spací vagon RegioJetu. Pramen: RegioJet.

Noční spoj bude vyjíždět z Prahy v podvečerních hodinách, do Bruselu dorazí dopoledne. Provoz má začít příští rok

Železniční dopravce RegioJet chystá nové noční železniční spojení do západní Evropy. S novou nizozemskou společností European Sleeper hodlá od příštího roku vypravovat spací vlaky na trase Praha – Drážďany – Berlín – Amsterdam – Brusel a zpět. Dopravce to dnes oznámil v tiskové zprávě.

„Aktuálně probíhá zveřejnění záměru o spuštění nové mezinárodní linky směrem k regulátorům železniční dopravy v jednotlivých zemích a podávání žádostí o kapacity vlakových tras,“ uvedl mluvčí Aleš Ondrůj. První vlak by podle něj měl vyjet v průběhu roku 2022.

Půjde o noční spoj, který bude vyjíždět z Prahy v podvečerních hodinách, do Bruselu dorazí dopoledne. Na zpáteční cestu se vlak z Bruselu vydá rovněž v podvečer. RegioJet a European Sleeper plánují na provozu vlaků spolupracovat s dalšími dopravci, kteří v jednotlivých zemích zajistí provoz a také prodej jízdenek.

Spací vagon RegioJetu. Pramen: RegioJet.Vlak RegioJetu na pražském Hlavním nádraží. Pramen: RegioJetVagon Astra společnosti RegioJet. Pramen: RegioJet

Vlakové spoje by měly nabídnout místa na sedačkách a ve spacích kupé. Součástí služeb má být například přístup k internetu či káva a další nápoje zdarma. „Stejně jako u dalších spojů se počítá s politikou nejlepších cen za nejlepší služby,“ doplnil Ondrůj.

V letošním roce zahájí RegioJet noční spoj také na trase Praha – Přemyšl – Lvov. Po loňském úspěchu bude rovněž vypravovat sezonní vlaky na Jadran.

Podle Ondrůje plánují RegioJet a European Sleeper rozvoj nočních vlakových spojů také na dalších trasách ve střední Evropě.

Tagy European Sleeper noční vlak Praha – Berlín – Amsterdam - Brusel RegioJet Top
380 komentářů