RegioJet bude mít mezi Brnem a Bohumínem levnější občerstvení v 1. třídě, dva týdny bude tolerovat jízdenky ČD

Vlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej GruchalákVlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej Gruchalák

Společnost RegioJet zveřejnila ceník svých doplňkových služeb na palubách rychlíků linky R8 mezi Brnem a Bohumínem, kde začne jezdit od

Společnost RegioJet zveřejnila ceník svých doplňkových služeb na palubách rychlíků linky R8 mezi Brnem a Bohumínem, kde začne jezdit od neděle. Vyplývá z něj, že za některé občerstvení zaplatí cestující více než v komerčních vlacích RegioJetu a dražší bude občerstvení pro ty, co jedou druhou třídou.

Firma už dříve zveřejnila, že káva zdarma bude jen v 1. třídě, v které budou mít cestující u cest nad 45 minut ještě zdarma sušenky a pomerančový džus. První třída navíc u některých položek nabídne jiné ceny než ve druhé třídě: například tvarohový či jablečný koláč bude stát 10 korun, stejně jako v komerčních vlacích RegioJetu. Ve 2. třídě bude stát to samé jídlo 20 korun.

O pětikorunu levnější než ve 2. třídě bude také například 0,75 litru vody (15 Kč) nebo půllitru piva Bernard (20 Kč). Jde o ceny, které jsou stejné v komerčních vlacích. V těch ale není rozdíl v tom, jakou třídou cestující jede. Jedna z položek bude u rychlíků naopak levnější: 300 gramů kuřecích řízečků vyjde na 70 korun, v komerčních spojích na 80 korun. Liší se ale nepatrně gramáží, u rychlíkové linky je o 20 g nižší.  U ostatních položek je většinou cena stejná, v palubním menu komerčních vlaků je větší výběr.

Jedním ze zásadních rozdílů bude i cena při objednávce on-line, která bude vždy levnější než při objednávce přímo v RJ bistru. Možnost objednání bude v mobilní aplikaci RegioJetu, cestující i uvidí, kolikátý je v pořadí. Na rozdíl od dosavadních spojů nejde objednávat občerstvení u procházejícího personálu.

„Linka R8 je provozována v kategorii rychlík a má svou vlastní tarifní a cenovou politiku, stejně jako odlišný rozsah služeb od vlaků kategorie RJ. Má také odlišné uspořádání tříd a od toho se také odvíjí ceny občerstvení a podoba palubního servisu,“ vysvětlil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJet zatím nezveřejnil ceník traťových a dalších typů jízdenek, chce je oznámit během nadcházejícího víkendu.

Firma podle Ondrůje bude na tratích, kam nastupuje, tolerantní k cestujícím s jízdními doklady Českých drah či jiného dopravce. „Rozumíme tomu, že to bude pro všechny novinka. V případě, kdy nám do vlaku nastoupí cestující s platnou jízdenkou jiného dopravce, tak mu ji v období do konce roku uznáme a zaměříme na to, abychom mu vysvětlili, jak si nově kupovat jízdenky na linku R8. Jde nám o to, aby si cestující měli možnost na novinky zvyknout, seznámit se s nimi a je nám naprosto jasné, že to nějakou chvíli potrvá,“ dodal Ondrůj. Podle něj budou první týdny i prodávat jízdenky ve vlaku bez přirážky, poté už jen těm, kteří se prokáží jízdenku z přípojného spoje jiného dopravce a také cestujícím se ZTP/P.

Tagy Linka R8 Brno - Bohumín R8 RegioJet Top
206 komentářů