Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo smlouvu na obchvat Bruntálu

Vizualizace obchvatu Bruntálu. Foto: ŘSDVizualizace obchvatu Bruntálu. Foto: ŘSD

Východní obchvat v podobě přeložky I/45 má být první etapou celkového řešení, na jehož konci by měl být Bruntál zbaven tranzitu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo podpisem smlouvy tendr na firmy, které se ujmou stavby východního obchvatu Bruntálu na silnici I/45. Smlouvu získalo sdružení M-Silnice a FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby. Smluvní cena činí 828 milionů korun, což je 78 procent ceny předpokládané (1,061 mld.). Kontrakt se objevil ve veřejném registru.

Stavba o délce 4,5 kilometru začne letos v létě a skončí v roce 2027. Před zahájením se ještě uskuteční archeologický průzkum, už loni bylo vytyčeno staveniště a vykáceny dřeviny. Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci.

Centrem Bruntálu projíždí zhruba 14 000 aut všech kategorií denně (z toho je 2 400 kamionů). Ve městě se severo-jižní silnice I/45 protíná se západo-východní silnicí I/11.

Východní obchvat v podobě přeložky I/45 má být první etapou celkového řešení, na jehož konci by měl být Bruntál zbaven tranzitu. V rámci stavby bude na silnici I/45 nově napojena I/11 mimoúrovňovou křižovatkou.

Definitivní řešení má v budoucnu přinést severní obchvat, tedy přeložení silnice I/11 mimo město.

Budoucností dopravy v Bruntálu a okolí mají být dva obchvaty, severní a východní. Pramen: ŘSDI/45, východní obchvat Bruntálu. Pramen: ŘSDVizualizace obchvatu Bruntálu. Foto: ŘSDMísto budoucího východního obchvatu Bruntálu (I/45). Pramen: ŘSD
Tagy Bruntál východní obchvat ŘSD
7 komentářů