Rakouské dráhy začaly prodávat jízdenky do nových souprav Nightjet, nejlevnější lůžko vyjde na 107 eur

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBNightjet nové generace. Foto: ÖBB

Nové vlaky začínají na trase z Vídně do Hamburku.

Rakouské spolkové dráhy ÖBB dnes uvolnily do prodeje první jízdenky na svezení novou generací vlaků Nightjet. Cestující se s novými vlaky mohou od 10. prosince svézt zatím na trase mezi Vídní a Hamburkem.

Prodej jízdenek začíná pár dnů poté, co ÖBB představily detaily o uspořádání interiéru nového vlaku pro 254 cestujících. Na první den provozu jsou již vyprodána všechna lůžka, zbývají jízdenky v lehátkovém voze a ve voze se sedačkami.

Cena jízdenky začíná na 29,20 eurech za sedačku, lehátko za 58,20 (stejné cena je i za minikajutu) a 107,40 eur za lůžko. Jízdenky rychle mizí s výjimkou sedaček, v praxi je tak lůžko a lehátko na většinu termínů již dražší.

Celkem mají ÖBB objednáno 33 sedmivozových souprav. Ty jsou složeny ze dvou vozů k sezení (řídicí vůz a multifunkční vůz), tří lehátkových a dvou lůžkových vozů. Maximální celková kapacita je 254 míst.

V lůžkovém voze mají všechna kupé vlastní toaletu a sprchu, kapacita kupé budou dvě osoby. Novinkou jsou kajuty nazvané Mini Cabins, jednotlivá místa na spaní v lehátkovém voze. „Obsahují vše, co potřebujete pro nerušenou noční cestu v kompaktním prostoru,“ tvrdí ÖBB.

Pro bezbariérové ​​cestování má každý nový Nightjet moderní bezbariérový lehátkový oddíl (až pro dva vozíčkáře a doprovod) a bezbariérové ​​WC. V multifunkčním voze je šest míst pro jízdní kola nebo kočárky.

Nové soupravy jsou schváleny pro provozu v Rakousku, Německu, Itálii, Švýcarsku a Nizozemsku, maximální rychlost bude 230 km/h. Cestující budou mít k dispozici Wi-Fi zdarma s palubním portálem. Vozy jsou vybaveny moderním informačním systémem, nechybí zásuvky pro dobíjení elektroniky.

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBKupé pro vozíčkáře. Foto: ÖBBKupé pro vozíčkáře. Foto: ÖBBNightjet nové generace. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lůžkovém voze. Foto: ÖBBMultifunkční vůz v nové generaci NightJet. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lehátkovém voze. Foto: ÖBBBezbariérová toaleta. Foto: ÖBBKupé pro vozíčkáře. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBB
Tagy nightjet ÖBB
34 komentářů