Rakouské dráhy po velkém zdražení výrazně zlevnily jízdenky do nových NightJetů

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBNightjet nové generace. Foto: ÖBB

Nabídka se týká spojení z Hamburku do Rakouska.

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) oznámily, že výrazně zlevní při nákupu dopředu jízdenky na cestu novou generací nočních vlaků NightJet. Stalo se tak jen pár týdnů poté, co dopravce naopak prudce zdražil jízdenky na noční spoje.

Nabídka platí pouze pro cesty mezi Hamburkem a Vídní nebo Innsbruckem. Pro cestující jde zatím o nejlevnější možnost, jak vyzkoušet nový produkt, který je označován za budoucnost nočního cestování vlakem po Evropě.

Počet míst za nízkou cenu jako jízdenka Sparschiene je omezen, jízdenky platí pro nákupy až půl roku dopředu. Nejlevnější jízdenka na lehátku nebo v nové minikajutě pro sólo cestující vyjde na 54,90 eur, v lůžkovém voze se sprchou pak na 99,90 eur. Dopravce dnes novou nabídku oznámil v tiskové zprávě.

Přes tisíc eur za cestu lůžkovým vozem. Rakouské dráhy prudce zdražily

Celkem mají ÖBB objednáno 33 sedmivozových souprav. Ty jsou složeny ze dvou vozů k sezení (řídicí vůz a multifunkční vůz), tří lehátkových a dvou lůžkových vozů. Maximální celková kapacita je 254 míst.

V lůžkovém voze mají všechna kupé vlastní toaletu a sprchu, kapacita kupé budou dvě osoby. Novinkou jsou kajuty nazvané Mini Cabins, jednotlivá místa na spaní v lehátkovém voze. Pro bezbariérové ​​cestování má každý nový Nightjet moderní bezbariérový lehátkový oddíl (až pro dva vozíčkáře a doprovod) a bezbariérové ​​WC. V multifunkčním voze je šest míst pro jízdní kola nebo kočárky.

Nightjet nové generace. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lůžkovém voze. Foto: ÖBBMultifunkční vůz v nové generaci NightJet. Foto: ÖBBNová generace Nightjet, chodbička v lehátkovém voze. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, vůz s místy k sezení. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, Mini Cabin. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lůžkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBBNightJet nové generace, lehátkový vůz. Foto: ÖBB
Tagy nightjet ÖBB
16 komentářů