Railpool si objednal u Siemensu dalších až sto nových lokomotiv Vectron

Vectron společnosti Railpool. Pramen: SiemensVectron společnosti Railpool. Pramen: Siemens

Nový velký kontrakt navazuje na loňskou smlouvu na 20 strojů.

Siemens Mobility na počátku roku dál upevnil svoji pozici evropské jedničky v segmentu nových lokomotiv. Jedna z největších „železničních půjčoven“ Railpool se dohodla s výrobcem na rámcové smlouvě na dodávku až 100 nových strojů. Současně podepsala závaznou objednávku na dodávky prvních strojů Vectron.

Zakázka navazuje na objednávku 20 lokomotiv Vectron MS, kterou provedl Railpool již dříve. Různé varianty lokomotiv budou využívány na různých evropských železničních koridorech (sever-jih a východ-západ) a mohou být provozovány až v 18 zemích.

„Tato významná zakázka je důkazem našeho úspěšného partnerství se společností Railpool a vynikající kvality našich lokomotiv. Objednáním lokomotiv Vectron MS společnost Railpool získala nejen velmi výkonnou a vysoce spolehlivou lokomotivu, ale vybrala si i vícesystémovou verzi, která bude schopna zajišťovat přeshraniční železniční dopravu bez nutnosti výměny lokomotivy. Tím bude mít náš zákazník zajištěnu maximální provozní flexibilitu a bude schopen rychle reagovat na měnící se podmínky na trhu,“ říká Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla společnosti Siemens Mobility.

1 270 prodaných vectronů

Podle generálního ředitele Railpoolu Torstena Lehnerta je pro jejich zákazníky klíčová flexibilita pro přeshraniční provoz. „Nákupem dalších lokomotiv Vectron a jejich univerzální použitelností reagujeme na tyto potřeby trhu a zároveň vysíláme pozitivní a zelený signál v rostoucím železničním sektoru,“ dodal Lehnert.

Lokomotivy Vectron objednané společností Railpool disponují maximálním výkonem 6,4 MW a maximální provozní rychlostí 200 km/h. Jsou také vybaveny požadovanými národními vlakovými zabezpečovači a jednotným evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS.

Společnost Siemens Mobility již prodala 1 270 lokomotiv Vectron celkem 61 zákazníkům. Lokomotivy Vectron dosud najely více než 500 milionů kilometrů a jsou v současné době schváleny pro provoz v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Dánsku, Finsku, Itálii, Maďarsku, Německu, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku.

Tagy Railpool siemens Siemens Mobility Siemens Vectron
20 komentářů