Rada Středočeského kraje schválila severovýchodní obchvat Benešova, záležet ale bude na dotacích

Příjezd ke kruhové křižovatce Červené Vršky u Benešova. Pramen: ŘSDPříjezd ke kruhové křižovatce Červené Vršky u Benešova. Pramen: ŘSD

Celková délka je 4,5 kilometru. Předpokládané náklady na stavbu i její přípravu činí přes 370 milionů korun.

Silniční dopravě v Benešově by mohl do šesti let ulevit severovýchodní obchvat. Projektový záměr schválila tento týden rada Středočeského kraje, která zároveň obchvat zařadila do krajského zásobníku stavebních akcí. Vznik nové spojky ale bude podle vedení kraje záviset na získání dotací (evropských či státních).

„Rozvoj silniční sítě je jednou z priorit kraje. V tomto případě bychom odvedli tranzitní dopravu mimo Benešov, což by přineslo i pozitivní dopady na životní prostředí celého města. Uleví se mu tím, že se podstatně sníží intenzita dopravy a spokojení budou i řidiči, kteří se nebudou zdržovat průjezdem,“ uvedl radní pro silniční dopravu Karel Bendl.

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 u Benešova. Pramen: ŘSD

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 u Benešova. Pramen: ŘSD

Trasa obchvatu vychází z nedávno dokončeného kruhového objezdu v lokalitě Červené Vršky na I/3. Frekventovaný tah I/3 by měl obchvat podejít, následně překoná železniční koridor (kraj neuvádí jak) a napojí se na stávající silnici II/112 vedoucí do Vlašimi.

Celková délka je 4,5 kilometru. Předpokládané náklady na stavbu i její přípravu činí přes 370 milionů korun bez DPH. Přes 60 milionů chce dát kraj v příštích třech letech do přípravy včetně výkupu pozemků.

Tagy Benešov II/112 severovýchodní obchvat Benešova Středočeský kraj
29 komentářů