Putovní výstavka TGV míří do Jihlavy a Ústí nad Labem

Průjezd soupravy s TGV v Kralupech nad Vltavou. Foto: Michal ChrástPrůjezd soupravy s TGV v Kralupech nad Vltavou. Foto: Michal Chrást

Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si jednotku ještě v Jihlavě a Ústí nad Labem. Na rozdíl od soukromé akce v Brně zdarma.

Po třídenním pobytu v Brně se muzeální vysokorychlostní jednotka TGV dnes opět vydá na české koleje. Plánovaný jízdní řád zveřejnila Správa železnic.

Večer odjede z brněnského výstaviště ze soukromé akce po vlečce na brněnské dolní nádraží, odkud pojede souprava přes Havlíčkův Brod do Jihlavy. Zde bude jednotka vystavena veřejnosti do odpoledne, pak se vydá do Prahy, kde ale bude pouze přes noc ukrytá v hale na odstavném nádraží jih. V sobotu čeká ještě jednotku představení v Ústí nad Labem, odkud pak odjede zpět do Francie.

Mapa převozu jednotky TGV po ČR. Foto: Správa železnic

Mapa převozu jednotky TGV po ČR. Foto: Správa železnic

Prezentace jednotky vyšla Správu železnic na více než jedenáct milionů korun, přes polovinu nákladů zaplatili sponzoři z řad dodavatelů státní organizace. Návštěva TGV má být důkazem, že to s vysokorychlostními tratěmi myslí nyní stát vážně.

Tagy Správa železnic TGV
93 komentářů