Velká změna ve vedení Správy železnic. Končí šéf řízení provozu Miroslav Jasenčák

Miroslav Jasenčák. Foto: Správa železnicMiroslav Jasenčák. Foto: Správa železnic

Jasenčák končí po čtyřech letech, nahradí ho Jaroslav Flegl.

Po čtyřech letech končí v nejužším vedení Správy železnic Miroslav Jasenčák. Ten od listopadu roku 2018 zastával pozici náměstka generálního ředitele pro řízení provozu. Ve funkci ho nahradí Jaroslav Flegl, dosavadní ředitel odboru plánování a koordinace výluk Generálního ředitelství. Vyplývá to ze zápisu jednání Správní rady Správy železnic.

„Generální ředitel oznámil správní radě, že provede personální změnu na pozici náměstka generálního ředitele pro řízení provozu. V souladu s manažerskou smlouvou správní rada následně odsouhlasila stávajícímu náměstkovi generálního ředitele pro řízení provozu, Miroslavu Jasenčákovi, vypořádání z této smlouvy vyplývající a vyjádřila mu poděkování za jeho dlouholetou práci,“ uvádí se v dokumentu.

Jde o jeden z klíčových postů ve Správě železnic, pod náměstka pro řízení provozu spadají například centrální dispečerská pracoviště, výpravčí, plánování výluk nebo tvorba předpisů pro řízení provozu.

Miroslav Jasenčák působí od absolvování Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině na železnici. Po ukončení studia pracoval pro ČSD, kde zastával různé funkce. Po příchodu na SŽDC (dnes SŽ) v roce 2011 působil ve vedoucích pozicích řízení provozu na generálním ředitelství, Oblastním ředitelství Praha a na Centrálním dispečerském pracovišti Praha.

V posledních měsících čelil silné kritice ze strany dopravců, například za změnu předpisu D3. Tu musel řešit i ministr dopravy Martin Kupka.

Tagy Miroslav Jasenčák Správa železnic
33 komentářů