První lehátkové vozy z Belgie jsou zpět na kolejích. Fikáčkův Wagon Service je pronajal ZSSK

Lehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert FikáčekLehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert Fikáček

Vozy patří RegioJetu, prošly kompletní opravou ve stupni R2.

Prvné tři lehátkové vozy, které si v roce 2019 přivezl z Belgie RegioJet, jsou zpět v provozu na kolejích. Nikoliv ale ve žluté barvě. Opravila je a dál pronajala společnost Wagon Service podnikatele Alberta Fikáčka.

Vagóny se již objevily v provozu: Wagon Service je pronajal Železniční spoločnosti Slovensko (ZSSK) na vlaky z Bratislavy do Splitu. Od RegioJetu je má v pronájmu na dva roky. „Chtěli jsme je koupit, ale nakonec jsme se dohodli jen na pronájmu výměnou za jejich opravu,“ řekl Fikáček. Vozy prošly úpravami interiéru, mají nový lak. Šlo o kompletní opravu ve stupni R2.

RegioJet původně plánoval tyto vozy přestavět na běžné vagóny na sedačky, tři roky s nimi ale prakticky nic neprovedl. Jaké bude využití dalších jedenácti vozů, není v tuto chvíli jasné, zůstávají odstavené.

Lehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert FikáčekLehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert FikáčekLehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert FikáčekLehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert FikáčekLehátkové vozy pro Wagon Service. Foto: Albert Fikáček
Tagy lehátkové vozy RegioJet Wagon Service ZSSK
10 komentářů