dkv-spojujeme

První koridor mezi Brnem a Břeclaví stál kvůli stržené troleji, zpoždění přesahovala 3 hodiny

Elektrická jednotka 560 v Brně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 560 v Brně. Foto: České dráhy

(Aktualizováno 14:30) Cestování mezi Brnem a Břeclaví komplikuje od devíti hodin stržená trolej v Hrušovanech. Kvůli tomu doprava na hlavní

(Aktualizováno 14:30) Cestování mezi Brnem a Břeclaví komplikuje od devíti hodin stržená trolej v Hrušovanech. Kvůli tomu doprava na hlavní trase směrem na Slovensko a Rakousko stála a vlaky nabíraly mnohahodinová zpoždění, na velké komplikace se musí připravit i cestující mezi Prahou a Brnem

„Důvodem je stržená trolej osobním vlakem Českých drah,“ řekla mluvčí SŽDC Radka Pistoriuosová. Po 14. hodině došlo ke zprovoznění jedné koleje.

Omezení postihlo z osobních dopravců České dráhy a RegioJet. České dráhy se rozhodly část vlaků z Prahy do Bratislavy a Vídně přesměrovat přes Českou Třebovou a Přerov, stejně tak opačným směrem.

Nečekanou zajížďku měli cestující railjetu s odjezdem v 6:47 z Prahy: vlak dojel do Brna a pokračoval dál do Břeclavi, v Modřicích ho ale zastavila mimořádná událost. Dispečeři ČD rozhodli o návratu soupravy do České Třebové a pak dál přes Přerov do Břeclavi. Vlak má aktuálně 200 minut zpoždění. V úseku Vranovice – Brno je zavedena náhradní kyvadlová autobusová doprava v omezeném počtu autobusů.

Mimořádnost zpozdila i další vlaky z Brna do Prahy, které začínají v zahraničí.

Tagy Brno - Břeclav České dráhy RegioJet stržená trolej
63 komentářů