pruvodce

První kloubový SOR NS pro meziměstské linky. Jezdí pro OAD Kolín

Autobusy SOR NS 18 pro OAD Kolín. Foto: OAD KolínAutobusy SOR NS 18 pro OAD Kolín. Foto: OAD Kolín

OAD Kolín kupuje celkem devět autobusů SOR NS 18.

Na silnicích Středočeského kraje se poprvé objevil kloubový autobus SOR NS 18 v meziměstském provedení. Celkem devět autobusů tohoto typu pořídila Okresní autobusová doprava Kolín (OAD Kolín). Všechny budou jezdit ve středních Čechách na příměstských linkách na Nymbursku od počátku prosince letošního roku. Tři nové vozy již zkušebně jezdí v ostrém provozu.

Jde o investici v hodnotě 92 milionů korun. „Jeden z nových kloubových autobusů už jsme nasadili do provozu na linku 398 Praha – Poděbrady, abychom si tento nový typ osahali v provozu před nasazením ostatních. Na této lince bude jezdit do konce listopadu,“ řekl výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal.

Další dva nové článkové vozy SOR NS 18 OAD Kolín čerstvě nasadila na linku 705 Poděbrady – Čáslav, kde budou jezdit trvale i od prosince letošního roku podle nových smluv vzešlých z velkého výběrového řízení Středočeského kraje na autobusové dopravce v jednotlivých oblastech kraje. Jde o linku, kde běží zkušební provoz nástupu cestujících všemi dveřmi.

Vozy jsou plně nízkopodlažní, kapacita je 50 míst k sezení a celkem 146 míst (včetně stojících).

Vyrobeny jsou v jednotném vzhledu vozidel Pražské integrované dopravy, a to jak v šedo-červeném olakování, tak interiéru, který je osazen potřebnými informačními prvky. Sedadla jsou potažena červenou látkou, místa pro osoby se sníženou schopností pohybu jsou v modré barvě. Uvnitř vozů jsou nadstandardně k dispozici USB zásuvky pro nabíjení drobné elektroniky. Jsou klimatizované.

Tagy OAD Kolín PID Pražská integrovaná doprava SOR Libchavy SOR NS 18
12 komentářů