Průlom: Úsek D11 mezi Jaroměří a Trutnovem má územní rozhodnutí

Vizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSDVizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

Úsek D11 z Jaroměře do Trutnova je posledním ze dvou chybějících částí dálnice D11 a posledním, který dosud neměl územní rozhodnutí.

Ředitelství silni a dálnic (ŘSD) může pokračovat v přípravě stavby dálnice D11 mezi Jaroměří a Trutnovem a začít s výkupem pozemků. Situaci po více než roce odblokoval královéhradecký krajský úřad, když zamítl odvolání proti územnímu rozhodnutí. To je tak pravomocné. Upozornil na to východočeský zpravodaj České televize Vlastimil Weiner na Twitteru, rozhodnutí je na úřední desce kraje.

Stavební úřad ve Dvoře Králové nad Labem vydal územní rozhodnutí už v listopadu 2021, následně proti němu podal odvolání Petr Holubec z Hajnice. Vadilo mu mimo jiné navržené řešení protihlukových stěn a cest pro techniku zemědělců, napadl i procesní pochybení při územním řízení.

Úsek D11 z Jaroměře do Trutnova je posledním ze dvou chybějících částí dálnice D11 a posledním, který dosud neměl územní rozhodnutí. Téměř 20 kilometrů dlouhý úsek má vyjít na necelých dvanáct miliard korun, ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2025.

D11, trasa úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

D11, trasa úseku Jaroměř – Trutnov. Pramen: ŘSD

Pravomocné územní rozhodnutí ŘSD získalo po více než pěti letech od podání žádosti. Detailně je celá stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

Už nyní je jisté, že se dříve začne stavět úsek z Trutnova na státní hranici s Polskem, který územní rozhodnutí získal dříve. ŘSD by stavbu rádo zahájilo ještě letos.

Tagy D11 D11 Jaroměř - Trutnov Královéhradecký kraj ŘSD
44 komentářů