Provoz v Teplicích stál kvůli nedovolené jízdě vlaku Českých drah

Začátek rekonstrukce nádražní budovy Teplice (srpen 2022). Pramen: Správa železnicZačátek rekonstrukce nádražní budovy Teplice (srpen 2022). Pramen: Správa železnic

Vlak Českých drah projel návěstidlo o čtyři metry. Je možné, že na sněhu nezvládl zabrzdit.

Provoz v železniční stanici Teplice v Čechách dnes ráno stál zhruba dvě hodiny kvůli mimořádné události. Vlak Českých drah  projel návěstidlo 2L zakazující jízdu a vjel do postavené vlakové cesty soupravovému vlaku GW Train Regio. K projetí došlo v 7:15.

O události informuje Správa železnic na sociálních sítích a České dráhy na stránkách ČD mimořádnosti. „Provoz mezi stanicemi Krupka-Bohosudov a Teplice v Čechách je přerušen. Náhradní autobusovou dopravu se nepodařilo zajistit,“ uvedly České dráhy na svých stránkách. Některé vlaky byly vedeny odklonem přes Úpořiny a Teplicím se tak vyhnou. K obnovení provozu došlo po 9.hodině.

Podle informací deníku Zdopravy.cz projel vlak Českých drah návěstidlo jen o čtyři metry. Je tak možné, že strojvedoucí nestihl dobrzdit kvůli sněhu. Vlaky ČD a GWTR od sebe zastavily zhruba 200 metrů. Aktuální odhad zprovoznění je v 9:30.

Tagy České dráhy projetí návěstidla Správa železnic Teplice v Čechách
126 komentářů