Provoz se na hlavní trať u Ostravy vrátí v pátek, na Slovensko se bude jezdit přes Vítkovice

Železniční uzel Ostrava pod vodou. Zdroj: Správa železnicŽelezniční uzel Ostrava pod vodou. Zdroj: Správa železnic

Nejhorší situace zůstává po povodních v oblastech Krnovska, Opavska, Bruntálska a Jesenicka.

Správa železnic (SŽ) ohlásila obnovení provozu na hlavní trati od Hranic na Moravě přes Studénku a Polanku nad Odrou do Ostravy na pátek. Vlaky budou směrovány do ostravských stanic ve Vítkovicích a Kunčicích, cestující se tudy dostanou bez nutnosti přestupu na autobus i na Slovensko. Mimo provoz nadále zůstanou stanice Ostrava-Svinov a Ostrava hlavní nádraží.

„Cestující v povodněmi dotčeném úseku hlavního koridoru musejí ale dál počítat se zpožděními spojů a případnými nepravidelnostmi. Vlaky zde budou jezdit sníženou rychlostí,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Prioritou podle ní bude co možná nejrychlejší zprovoznění úseku z Polanky nad Odrou do Ostravy-Svinova, se současným obnovením provozu v této stanici. „Ve stanicích Ostrava hlavní nádraží a Bohumín v tuto chvíli pokračují revize infrastruktury. Na všech místech ještě ani neopadla voda, následně ji bude nutné vyčerpat ze zatopených míst a zkontrolovat stav tratí včetně zabezpečovacího zařízení,“ doplnila Eberl Friebová.

Nejhorší situace zůstává po povodních v oblastech Krnovska, Opavska, Bruntálska a Jesenicka a podle SŽ není zatím možné odhadovat termíny obnovení provozu na tratích v této části země. Naopak už ve čtvrtek se vlaky vrátí na regionální trať z Červenky přes Litovel do Senice na Hané.

Tagy povodně Správa železnic železniční uzel Ostrava
19 komentářů