Provoz na trati z Liberce do České Lípy stál kvůli požáru rychlíku Arrivy

Zásah hasičů u jednotky 845 v březnu 2023. Ilustrační foto: Arriva vlakyZásah hasičů u jednotky 845 v březnu 2023. Ilustrační foto: Arriva vlaky

Při události nebyl nikdo zraněn.

Správa železnic musela dnes v 9:15 zastavit provoz na trati z České Lípy do Liberce v úseku Rynoltice – Křižany. Důvodem je zásah složek integrovaného záchranného systému u rychlíku R 1343 společnosti Arriva vlaky, kde došlo k požáru. Událost si nevyžádala žádné zraněné. Po zhruba třech hodinách byl provoz obnoven.

Podle generálního ředitele Arrivy Daniela Adamky nešlo podle prvotních informací od strojvedoucího ani o požár, ale spíše zadýmení. „Došlo k zadýmení v motoru, důvodem bude velmi pravděpodobně technická závada. Cestující ještě před zásahem strojvedoucího a následně i hasičů, které jsme na místo preventivně zavolali, vystoupili a nikomu se nic nestalo,“ řekl Adamka. K události došlo v úseku, který je na celé trati nejprudší. Arriva zde nasazuje jednotky řady 845.

Provoz na trati bude podle Správy železnic zastaven do 12:30. Arriva i České dráhy zavádí náhradní autobusovou dopravu. Podle libereckých hasičů vlakem cestovalo 100 osob. Podle vyjádření mluvčího hasičů Jakuba Suchardy šlo o požár pod podlahou vlaku. „Hasiči rozebírají podlahu a snaží se vyhledávat a dohašovat skrytá ohniska,“ uvedl Sucharda před 10:30.

Ve zhruba 12:30 byl provoz obnoven.

Tagy 845 Arriva vlaky Trať 086 Liberec - Česká Lípa - Benešov nad Ploučnicí
110 komentářů