Provoz na koridoru u Poříčan se pomalu obnovuje, průjezdné jsou již tři koleje

Odstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnic

Vlaky zatím mohou jezdit po jedné koleji.

(aktualizace 13:37) Správa železnic obnovila po 13. hodině provoz přes stanici Poříčany po všech třech kolejích. Od sedmi hodin ráno se jezdilo po odstranění následků nehody po jedné koleji, před polednem po dvou.  Provoz zde byl zastaven od pondělního podvečera.

„Během noci se v Poříčanech podařilo dostat na koleje a odtáhnout obě vyprázdněné cisterny. Brzy ráno už také hasiči z profilu trati odstranili převrácenou lokomotivu,” řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

K zablokování koridoru došlo v pondělí po 17. hodině. Podle prvních informací vlak projel zarážedlo na slepé koleji poté, co projel návěstidlo zakazující jízdu. Dva lidé byli zraněni. Škoda je podle odhadu Drážní inspekce čtyři miliony korun, z toho 1,5 milionu korun na trati a 2,5 milionu korun na vlaku. Ministr dopravy Martin Kupka včera uvedl, že chce u této nehody analyzovat, jak byly po vzniku události předávány dál informace například cestujícím.

Odstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicJeřáb pro odstranění nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicOdstraňování nehody v Poříčanech. Foto: Správa železnicVykolejení nákladního vlaku ČD Cargo v Poříčanech. Foto: Drážní inspekceVykolejení nákladního vlaku ČD Cargo, Poříčany  10. 10. 2022. Pramen: Správa železnic
Tagy 011 Praha - Kolín Správa železnic vykolejení nákladního vlaku
110 komentářů