Provoz na koridoru stál kvůli vykolejení pracovního stroje, vlaky musí odklonem přes Nymburk

Rekonstrukce koridoru Velim - Poříčany. Pramen: Správa železnicRekonstrukce koridoru Velim - Poříčany. Pramen: Správa železnic

Odpoledne opět došlo ke zrušení vlaků kvůli nedostatečné kapacitě trati.

Provoz na I. koridoru od rána komplikovalo vykolejení jednoho vozu pracovního mechanismu v úseku Velim – Poříčany. Regionální vlaky jsou nahrazeny autobusy, dálkové nabírají zpoždění kvůli odklonu přes Nymburk. K částečnému obnovení provozu došlo v 10 hodin.

Omezení oznámila Správa železnic a Pražská integrovaná doprava na sociálních sítích. K vykolejení došlo na trati, kde dochází k modernizaci v úseku Velim – Poříčany. „Provoz směr Sadská zachován. Vlaky jezdí odklonem přes Nymburk, očekávaná zpoždění 20–25 minut,“ uvedla Správa železnic na twitteru. Aktuálně má většina dálkových vlaků větší zpoždění.

Podle PID se za osobní vlaky zavádí postupně autobusy. „Postupně bude zaváděna kyvadlová náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Pečky – Poříčany a zpět. Předpoklad přistavení autobusu náhradní dopravy bude v cca 06:45 hod,“ uvedly České dráhy na svých stránkách.

Omezení ale opět začala odpoledne, kvůli nedostatečné kapacitě trati došlo k odřeknutí všech osobních vlaků mezi Poříčany a Kolínem.

 

Tagy Správa železnic trať 010 Velim - Poříčany
85 komentářů