Přiškrcená trať na východě Prahy kvůli sesuvům. Část vlaků nejezdí do Čakovic

Výstavba zastávky Praha-Rajská zahrada. Foto: Správa železnicVýstavba zastávky Praha-Rajská zahrada. Foto: Správa železnic

Trať má omezenou propustnost, zbylé vlaky mohou nabírat zpoždění až 30 minut.

Na východní železniční „výpadovce“ z Prahy mezi Vysočany a Horními Počernicemi je tento týden omezen provoz. Kvůli opakovaným sesuvům se jezdí po jedné koleji, vlaky linky S34 mezi Masarykovým nádražím a Čakovicemi jsou odřeknuty bez náhrady, stejně tak pět párů osobních vlaků mezi Prahou a Lysou nad Labem.

„Bylo zjištěno nestabilní podloží. Aktuálně probíhá podbití koleje, o dalším postupu se rozhodne ve středu,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. České dráhy na své stránce k mimořádnostem hovoří o omezené propustnosti tratě. „Může docházet ke zpoždění 5 až 30 minut,“ hlásí dráhy. Jako konec mimořádnosti uvádějí pátek 16:00.

Podobnou informaci má na svých stránkách i společnost KŽC Doprava, která provozuje linku S34 do Čakovic. „Všechny vlaky jsou odřeknuty bez náhrady z důvodu nedostatečné kapacity trati,“ píše KŽC Doprava.

Na trati probíhá rozsáhlá investiční akce, která má dát úseku z Vysočan do Mstětic parametry koridoru. Stavba za více než čtyři miliardy začala předloni v červnu, její součástí je přestavba vysočanského nádraží. Kromě zrychlení a přestavby vysočanského nádraží vznikne nová zastávka Rajská zahrada, která bude propojená s metrem.

Tagy Správa železnic Vysočany - Mstětice
37 komentářů