Přímým letem do Pekingu za více než 30 000. Odstartoval prodej letenek

Airbus A330 letecké společnosti Hainan Airlines. Zdroj: Letiště PrahaAirbus A330 letecké společnosti Hainan Airlines. Zdroj: Letiště Praha

Ceny za zpáteční letenky v business třídě atakují 100 000 korun.

Čínská letecká společnost Hainan Airlines spustila prodej letenek na oznámenou linku Praha – Peking. Vyplývá to z jejího rezervačního systému.

Nejlevnější zpáteční letenka v základním tarifu ekonomické třídy vychází na více než 30 000 korun. V ceně je zahrnuto příruční i odbavené zavazadlo a občerstvení. Přeprodejci dokáží takovou letenku prodat i o polovinu levněji. Za zpáteční letenku v základním tarifu business třídy zaplatí cestující asi 100 000 korun.

Názorná cena letenky s Hainan Airlines v základním tarifu ekonomické třídy.
Zdroj: Hainan AirlinesNázorná cena letenky s Hainan Airlines v základním tarifu ekonomické třídy.
Zdroj: Hainan AirlinesNázorná cena letenky s Hainan Airlines v základním tarifu business třídy.
Zdroj: Hainan Airlines

Jak deník Zdopravy.cz informoval v minulém týdnu, pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem obnoví Hainan Airlines 24. června. V plánu jsou tři lety týdně, a to s Airbusy A330 pro 292 cestujících. Čínský dopravce se na Ruzyň vrátí po více než čtyřleté přestávce.

Z Česka se bude opět létat do Číny, Hainan Airlines obnoví linku Praha – Peking

„Těší mě, že se nám po dlouhých jednáních podařilo obnovit přímé lety do Číny. Právě obnova dálkových linek je naší dlouhodobou prioritou a Asie představuje velmi důležitý zdrojový trh,“ uvedl šéf Letiště Praha Jiří Pos s tím, že v roce 2019 dorazilo do Česka z Číny rekordních více než 600 000 turistů.

Pos věří, že právě linka do Pekingu bude stimulem pro další rozvoj příjezdového cestovního ruchu z Číny. Spojení do Pekingu bude podle něj také skvělou příležitostí pro české turisty nejen k poznávání čínské metropole, ale díky navazujícím letům také celé Číny a Asie.

Hainan Airlines provozují z Číny přes 40 mezinárodních a regionálních tras pro cestující z Pekingu, Šen-čenu, Šanghaje, Haikou, Čchung-čchingu, Si-anu, Čchang-ša, Tchaj-jüanu, Dalianu, Kuang-čou a Chang-čou. V budoucnu plánují další expanzi na mezinárodních a regionálních trasách.

V pevninské Číně jsou Hainan Airlines vůbec jedinou pětihvězdičkovou leteckou společností podle hodnocení Skytrax. V posledních několika letech posbírala aerolinka řadu ocenění.

Tagy Čína Hainan Airlines letenky Letenky do Asie letiště praha Peking prg
22 komentářů