Z Česka se bude opět létat do Číny, Hainan Airlines obnoví linku Praha – Peking

Airbus A330 letecké společnosti Hainan Airlines. Zdroj: Letiště PrahaAirbus A330 letecké společnosti Hainan Airlines. Zdroj: Letiště Praha

Návrat čínského dopravce do Prahy je plánován na 24. června, z Pekingu bude létat třikrát týdně.

Na pražské letiště se vrátí další dálková linka. Letecká společnost Hainan Airlines obnoví 24. června pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem. Potvrdila to na svém Instagramu. Čínský dopravce se na Ruzyň vrátí po více jak čtyřleté přestávce.

Z Prahy do Pekingu se bude létat třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a pátek. Trasu obslouží Airbus A330 pro 292 cestujících. Z Pekingu odletí vždy v 02:30, do Prahy přiletí v 06:45. Na zpáteční cestu se vydá z Prahy vždy ve 14:00, v Pekingu bude další den v 05:20. Prodej letenek dosud neodstartoval.

Hainan Airlines byly prvním čínským dopravcem, který do Prahy létal. Spojení s Pekingem otevřel v září roku 2015. Podle tehdejšího prezidenta Miloše Zemana bylo otevření linky jedním z úspěchů a plodů české vstřícnosti k čínskému státu. Na lety byl nasazován Airbus A330-300, původně jej aerolinka tři roky ještě kvůli vytížení posílala z Prahy do Bělehradu.

Kromě Hainan Airlines létaly z Prahy do Číny před pandemií ještě Sichuan Airlines z Čcheng-tu a China Eastern ze Šanghaje a Si-anu.

Tagy Čína Hainan Airlines letiště praha Peking prg
77 komentářů