Přímé chartery z Česka do exotiky nabídnou také Fischer a Exim, s World2Fly budou létat do Karibiku

Airbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2Fly

Do Dominikánské republiky se bude létat jednou týdně, první let je plánován na 25. října. Na Kubu zamíří první pasažéři 5. prosince, létat se má rovněž jednou týdně.

Největší tuzemské cestovní kanceláře čeká od letošní zimy konkurenční boj na dálkových charterech do exotických destinací. Po Čedoku vstoupí na tento trh také české zastoupení skupiny DER Touristik, tedy Exim Tours a Fischer. Vyplývá to z jejich rezervačních systémů, ve kterých již nabízí lety z Prahy do letoviska Punta Cana v Dominikánské republice a do města Santa Clara na Kubě. Do Dominikánské republiky se bude létat jednou týdně, první let je plánován na středu 25. října. Na Kubu zamíří první pasažéři v úterý 5. prosince, létat se má rovněž jednou týdně.

Tiskový mluvčí DER Touristik CZ Jan Bezděk novinky nepotvrdil, ani nevyvrátil. Ještě na tento čtvrtek každopádně skupina DER Touristik plánuje tiskovou konferenci.

Na chartery budou nasazena letadla španělské společnosti World2Fly. Aerolinka založená v roce 2020 je dceřinou firmou mateřské skupiny Iberostar podnikající v turismu a hotelnictví. Dopravce aktuálně disponuje flotilou třech zcela nových, pronajatých Airbusů A350-900. Specializuje se právě na lety do Karibiku. Podle svých slov se zaměřuje na špičkový servis na palubě, udržitelnost a inovace.

Do Česka se sezónní charterové lety dálkovými letadly vrátily v roce 2021, s exotickou nabídkou tehdy přišel Čedok. Létat pro něj měl původně italský Luke Air ze skupiny Blue Panorama SPA. Dopravce však ukončil provoz, a tak jej nahradil polský LOT. Toho později pro stejnou cestovní kancelář doplnil ještě Neos. Obě společnosti létaly z Prahy se svými Dreamlinery. Právě Neos navíc začne ještě letos vozit zákazníky Čedoku z Brna do Thajska. Nabídka dálkových charterů se tak rozšíří i na regionální letiště.

Airbus A350 letecké společnosti World2Fly.
Zdroj: Facebook.com- World2FlyInteriér Airbusu A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyLetadla letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2Fly
Tagy 2W CK Fischer DER Touristik Dominikánská republika Exim Tours letiště praha praha prg PRG-PUJ PUJ WFL World2Fly
66 komentářů