Do MHD jen předními dveřmi. Ústí mění pravidla přepravy, chystá výjimky pro centrum

Trolejbusy a autobusy v Ústí nad Labem. Foto: DPMÚLTrolejbusy a autobusy v Ústí nad Labem. Foto: DPMÚL

Změna má přinést podle dopravního podniku větší bezpečnost.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) od 1. ledna rozšíří povinnost nástupu předními dveřmi do vozidel MHD  i na trolejbusy. Městská organizace uvádí, že vyslyšela žádosti cestujících. Povinnost nástupu předními dveřmi nebude platit jen na některých zastávkách v centru. Dosud platí jen v autobusech.

O novém opatření informoval DPMÚL v tiskové zprávě. ,,Bezpečnost veřejné dopravy stejně jako čistota vozidel je pro nás prioritou a naším cílem je co nejvíce zkvalitňovat služby pro naše cestující, a zároveň ochránit zdraví našich řidičů,“ řekla ředitelka DPMÚL Simona Mohacsi.

Povinnost nástupu předními dveřmi platí dlouhodobě v Ústí nad Labem v autobusech. Letos vyvolala velká reakce změna vedení linek MHD na Mojžíř, kam město zavedlo nově autobusovou linku namísto trolejbusové,  aby museli cestující jen předními dveřmi.

Bydlíte ve špatné čtvrti, rušíme vám trolejbusy a nastoupíte jen předními dveřmi, rozhodlo Ústí

Podle ředitelky se nástup předními dveřmi v autobusech osvědčil, proto bude i v trolejbusech. Ne na všech zastávkách ale tato povinnost. Na nejvytíženějších zastávkách v centru města bude během dne nadále umožněn nástup a výstup všemi dveřmi tak, aby bylo možné v relativně krátkém čase zajistit výměnu cestujících a nedocházelo k prodlužování časových intervalů. Nově tomu bude na těchto zastávkách i u autobusových linek z důvodu sjednocení a zjednodušení nástupu v rámci celé MHD.

Nástup a výstup všemi dveřmi se v centru města týká konkrétně zastávek od Polikliniky po Mírového náměstí, resp. Hlavní nádraží. Nástup předními dveřmi tu bude zaveden od 18 hodin. Už nyní je povinnost u trolejbusových linek nastupovat předními dveřmi po 20. hodině.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL nástup předními dveřmi
132 komentářů