Přestupní terminál v Soběslavi postaví Strabag Rail, hotovo má být na podzim

Práce zahrnou výstavbu nového autobusového terminálu u výstupu z nádražního podchodu a zbudování parkoviště P+R.

Správa železnic vybrala stavební firmu, která v blízkosti železniční stanice Soběslav na IV. koridoru zbuduje přestupní terminál. Smlouvu v hodnotě 26,4 milionu korun získala firma Strabag Rail, předpokládaná hodnota zakázky byla 22,6 milionu korun.

Stavba začne s příchodem letních prázdnin, hotovo má být na podzim. Práce zahrnou výstavbu nového autobusového terminálu u výstupu z nádražního podchodu a zbudování parkoviště P+R na místě současného autobusového nádraží. Vznikne zde přes 50 parkovacích míst.

Stanice Soběslav prošla rekonstrukcí už v roce 2015. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNádraží Soběslav. Autor: Jitka Erbenová (cheva) – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10581243

Součástí prací budou také úpravy povrchů a přeložky sítí a kabelů. Namísto nevyužívaného skladiště vznikne protihluková stěna, o kterou se prodlouží délka stávající zdi.

V první etapě prací dojde k realizaci nového terminálu. Poté se na něj převede provoz autobusů, stávající autobusové nádraží se zruší a začne výstavba nového parkoviště. Stavba si vyžádá omezení v ulici 28. října, v Kadlecově a Riegrově ulici, které budou na několik týdnů neprůjezdné. Z důvodu bourání skladiště bude také zúžen prostor prvního nástupiště v železniční stanici.

V Soběslavi staví rychlíky Vltava a Lužnice. Nedaleko stanice probíhá stavba nové části koridoru Soběslav – Doubí, samotná stanice prošla modernizací před sedmi lety.

Tagy P+R Soběslav Správa železnic Strabag Rail
19 komentářů