Přes rok trvající oprava Českobrodské skončila, omezení ale začne znovu kvůli reklamacím

Opravený úsek Českobrodské ulice v Běchovicích. Foto: TSKOpravený úsek Českobrodské ulice v Běchovicích. Foto: TSK

Po téměř roce a půl skončilo velké omezení na jedné z hlavních příjezdových silnic do Prahy. S týdenním předstihem se

Po téměř roce a půl skončilo velké omezení na jedné z hlavních příjezdových silnic do Prahy. S týdenním předstihem se otevřel v Praze.Běchovicích opravovaný úsek Českobrodské ulice. Bezpečnější provoz má být díky velké rekonstrukci i pro chodce. Stavbaři se ale na silnici vrátí brzy znovu, a to kvůli odstraňování reklamačních závad

Hlavní průtah byl v opravě od loňského března. Silnice má po opravě nový povrch, opravené jsou mosty, autobusové zastávky, přechody pro chodce nebo chodníky. Přechody jsou nově osvětlené. Celá oprava vyšla na téměř 200 milionů korun. Opravou se zlepšila přehlednost v úseku od mostu přes Mlýnskou strouhu až po Dolnopočernickou ulici.

Už v dubnu se ale na stavbě objevily závady, odstraňování reklamací má podle webu městské části Praha 15 začít příští týden. Kvůli tomu bude kyvadlový provoz v ulici Českobrodská a jednosměrný provoz ulice Do Říčan ve směru od Českobrodské. Objízdná trasa povede ve směru od Dubče přes Štěrboholy, případně Koloděje. Zakázku na opravu získala společnost Porr.

Oprava jedné z nejdelších ulic v Praze ale nekončí. TSK připravuje ještě rekonstrukci ulice na území městské části Újezd nad Lesy a Dolní Počernice.

Tagy Českobrodská Technická správa komunikací TSK Praha
8 komentářů