Přes koridor ve Velké Chuchli povede nová dočasná lávka, zmizí až po vybudování nadjezdu

Instalace lávky ve Velké Chuchli. Foto: Správa železnicInstalace lávky ve Velké Chuchli. Foto: Správa železnic

Lávka nebude bezbariérová.

Modernizace koridorové trati mezi Smíchovem a Radotínem přinesla o víkendu i osazení úplně nové lávky přes železnici ve Velké Chuchli. Lávka vzniká v místě jednoho z nejvíce diskutovaných přejezdů na české železnici.

Osazení konstrukce s délkou 60 m a váhou 25 tun se podařilo dokončit v neděli večer. O instalaci informovala Správa železnic na Twitteru. Zprovozněná pro veřejnost bude od 1. března.

Lávka má být podle zveřejněného záměru dočasná. „Navrhovaná stavba lávky bude dočasná do doby vybudování trvalého mimoúrovňového křížení v prostoru železničního přejezdu. Dočasná lávka bude umístěna šikmo přes koleje z chodníkové plochy ulice Starochuchelské ulici přes Mezichuchelskou do prostoru k ulici U Skály,“ uvádí se v rozhodnutí stavebního úřadu.

Lávka nebude bezbariérová. „Kvůli omezenému prostoru u přejezdu není možné udělat lávku bezbariérovou. Lidé, kteří nemohou zdolat schody, tak budou muset dál čekat na přejezdu. I proto doufám, že lávku brzy nahradí bezbariérový podchod,“ uvedl starosta Velké Chuchle Viktor Kobes na stránkách radnice. „Plánovaný podchod totiž bude situován pod současnou silnicí, která vede přes trať, a v době, kdy je tato komunikace plně využívaná, není možné podchod postavit a otevřít pro pěší,“ dodal.

Správa železnic chce dlouhodobě úrovňový přejezd nahradit nadjezdem, proti jeho stavbě dlouhodobě bojovalo bývalé vedení městské části. Aktuálně probíhá příprava stavebního řízení na nadjezd.

Instalace lávky ve Velké Chuchli. Foto: Správa železnicInstalace lávky ve Velké Chuchli. Foto: Správa železnic
Tagy Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun Velká Chuchle
34 komentářů