dkv-spojujeme

Pražská MHD se normalizuje, metro se vrátí k nejkratším intervalům

Tramvaj 14T v nových barvách PID. Autor: DPP/Daniel ŠabíkTramvaj 14T v nových barvách PID. Autor: DPP/Daniel Šabík

Změny čekají i názvy zastávek, například Výstaviště Holešovice se změní na Výstaviště, Černokostelecká na Nové Strašnice.

S koncem prázdnin přijde do pražské MHD zahuštění spojů, což se týká především metra a tramvají. Kolejová doprava v Praze začne zkracovat intervaly už v sobotu 28. srpna, autobusy se přidají ve středu 1. září. Oznámil to dnes organizátor ROPID.

Na všech linkách metra dojde ke zkrácení intervalů téměř po celý den. „V ranní špičce pojedou vlaky dokonce v nejkratší možné prodlevě,“ uvedl ROPID. Ta činí na lince A 2 minuty a 30 sekund, na lince B 2 minuty a 20 sekund a na lince C 1 minutu a 55 sekund.

Tramvajové linky budou jezdit ve špičkách pracovních dní po osmi minutách, páteřní linky 9, 17 a 22 budou mít interval poloviční (4 minuty). Drobné změny čekají názvy zastávek, Výstaviště Holešovice se změní na Výstaviště, ve Strašnicích se zastávka Černokostelecká přejmenuje na Nové Strašnice a původní Nové Strašnice ponesou s ohledem na blízkou autobusovou zastávku název Limuzská.

U městských autobusů se navýší frekvence 1. září. Na páteřních linkách se interval vrací na špičkových 6 minut, na vybraných nejvytíženějších linkách bude mezi spoji 5 minut. Posílení se dočkají i ostatní městské autobusové linky, celkově se množství autobusových spojů podle ROPIDu zvýší asi o 15 procent. Na linku 181 navíc vyrazí od poloviny měsíce každý všední den pouze kloubové autobusy, na lince 196 budou dlouhá vozidla i o víkendu. V Horních Počernicích přibyde nová zastávka Sportovní centrum Horní Počernice, zastavovat na ní budou linky 204, 223 a 224.

Noční doprava v Praze zůstane i nadále v současném omezeném režimu, tedy bez víkendových posílených spojů a bez nočních linek do okolí metropole.

Tagy MHD Praha ropid
43 komentářů