Pražský Semmering čekají další výluky, vlaky nejezdí ani do Noutonic

Z opravy viaduktů na Pražském Semmeringu. Foto: MetrostavZ opravy viaduktů na Pražském Semmeringu. Foto: Metrostav

Po loňské dlouhodobé výluce dojde od zítřka na celý srpen k velkému omezení provozu na Pražském Semmeringu. Důvodem je oprava

Po loňské dlouhodobé výluce dojde od zítřka na celý srpen k velkému omezení provozu na Pražském Semmeringu. Důvodem je oprava nadjezdu. Už od dnešního dne dochází také k omezení na nedaleké trati z Hostivic do Podlešína v úseku Hostivice – Noutonice.

Na výluku upozornila jako první Česká televize.  Omezení platí v úseku ze Smíchova až na Žvahov. Provoz na lince S65 bude v tomto úseku zastaven vždy o 8:40 do 16:40. Omezení je naplánováno od pondělí až do konce srpna.

Výluka se plánuje kvůli opravě mostu na Zlíchově, který kříží trať. Dohromady se dotkne 14 spojů v obou směrech. Během omezení se tak cestující nedostanou vlakem z Rudné na pražský Smíchov a Hlavní nádraží, ale pouze do zastávky Praha-Žvahov.

Na rozdíl od většiny jiných výluk nebude na trase zavedena náhradní autobusová doprava, ta by byla nekonkurenceschopná k MHD. Další výluka má přijít na řadu v říjnu, od 1. října bude na 11 dní zastaven provoz Žvahovem a Jinonicemi kvůli rekonstrukci železničního mostu.

Omezení od dnešního dne nastalo také na trati z Hostivic do Podlešína. Vlaky mezi Hostivicemi a Noutonicemi nahradily autobusy. České dráhy jako důvod omezení uvádí provozní důvody, na trati pojede bez omezení jen Cyklohráček.

 

Tagy České dráhy Pražský Semmering SŽDC Trať 121 Hostivice - Podlešín
16 komentářů