Pražský provozovatel vyhlídkových autobusů pro turisty je v insolvenci

Autobus City Sightseeing Prague. Foto: FB City Sightseeing PragueAutobus City Sightseeing Prague. Foto: FB City Sightseeing Prague

Firma neočekává, že by se situace v blízké době zlepšila a proto vstoupila do insolvence.

Nedostatek turistů v Praze přivedl do insolvence společnost City Sightseeing Prague. Jde o firmu, která provozuje po hlavním městě turistické autobusy na vyhlídkové jízdy.

Vyplývá to z dokumentů v insolvenčním rejstříku. Pandemii Covid-19 uvádí firma v návrhu na prohlášení insolvence jako důvod současného stavu. „Nelze, vzhledem k charakteru předmětu podnikání, dále provozovat podnikatelskou činnost a nelze ani očekávat změnu a případné zlepšení situace v nejbližší době,“ uvedla firma v návrhu. Společnost patří Jamesi Wrayovi.

Podle návrhu má firma závazky ve výši 14 milionů korun. Jako majetek uvádí čtyři autobusy, z toho dva dvoupodlažní. Jde o vozidla z osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Mezi největšími věřiteli dopravce je podle návrhu Unicredit Leasing, společnost City Sightseeing Support (jde o britskou firmu, česká pobočka funguje jako franšíza) a hlavní město Praha.

Ještě v roce 2019 podle výsledků ve sbírce listin měla firma tržby téměř padesát milionů korun, zisk byl 425 tisíc korun.

Kvůli výpadku turistů si stěžují na velké problémy zájezdoví dopravci. Ministerstvo dopravy jim přes program Covid Bus rozdělilo téměř miliardu korun, podle dopravců je to ale stále málo.

Tagy City Sightseeing Prague dopady pandemie Covid 19
53 komentářů