Pražské hlavní nádraží ochromil požár a následná porucha trakčního vedení

Lokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan SůraLokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

(Aktualizováno 16:15) Vlakovou dopravu v hlavním městě dnes kolem poledne zkomplikoval požár měnírny v Malé Chuchli, který způsobil výpadek napájení

(Aktualizováno 16:15) Vlakovou dopravu v hlavním městě dnes kolem poledne zkomplikoval požár měnírny v Malé Chuchli, který způsobil výpadek napájení na pražském hlavním nádraží. Provoz na hlavním nádraží se podařilo částečně obnovit kolem 13:00 a na frekventované trati z Prahy na Beroun zhruba o dvě hodiny později. ČTK to sdělil mluvčí Správy železnic (SŽ) Marek Illiaš. Problémy se dotkly desítek regionálních i dálkových spojů. Podle informací na webu Českých drah by se měla vlaková doprava mezi hlavním městem a Dobřichovicemi postupně stabilizovat.

Prověšení trakčního vedení ochromilo provoz na hlavním nádraží krátce po poledni. Podle Illiaše závadu způsobilo přepětí vyvolané požárem měnírny.

Problémy způsobené výpadkem proudu se dotkly desítek spojů, které na hlavním nádraží začínají nebo končí. Dopravci směřovali vlaky na jiná nádraží v hlavním městě. Od 13:00 byl provoz na nádraží částečně obnoven.

Kolem 15:00 se rozjely i vlaky mezi Smíchovem a Dobřichovicemi, které zastavil požár měnírny v Paroplavební ulici v Praze 5. „V souvislosti s požárem došlo k výpadku energie na železniční trati,“ informovali na twitteru pražští hasiči. Po dobu výluky cestující vozila mezi Smíchovem a Dobřichovicemi náhradní autobusová doprava.

„Provoz v úseku Praha hl. n. – Praha-Smíchov – Dobřichovice je velmi omezen,“ varují ČD na webu. Postupně se ale podle nich bude provoz stabilizovat.

ČTK

Tagy České dráhy porucha trakčního vedení Praha hlavní nádraží Správa železnic
129 komentářů