Pražská integrovaná doprava míří do dalších dvou regionů Středočeského kraje

Autobus v Mladé Boleslavi. Foto: PIDAutobus v Mladé Boleslavi. Foto: PID

Středočeský kraj rozšíří během srpna tarif Pražské integrované dopravy do dvou dalších oblastí. Od 8. srpna se nejprve rozšíří na

Středočeský kraj rozšíří během srpna tarif Pražské integrované dopravy do dvou dalších oblastí. Od 8. srpna se nejprve rozšíří na Kokořínsko, od 29. srpna na Dobrovicko. Změny se dotknou v případě Kokořínska i části provozu v Libereckém kraji.

V obou případech znamená změna pro obyvatele desítek obcí možnost cestovat na jednu jízdenku v celém systému PID včetně pražské MHD, při pravidelném dojíždění výrazně ušetří.

Na Kokořínsku dojde k zavedení 9 nových linek a zrušení 17 linek mimo systém PID. Provoz autobusových linek PID bude zaveden nebo rozšířen na území dalších 33 měst a obcí Středočeského i Libereckého kraje. Dojde k rozšíření dopravní obslužnosti v relacích Mělník – Kokořín a Mělník – Mšeno, dojde ke koordinaci časů a odstranění souběhů železnice a autobusů v relaci Mělník – Mšeno i neefektivních souběhů autobusů v relaci Mělník – Liběchov. Nové spoje jsou zavedeny v mezikrajské relaci Mšeno – Dubá. Rozšířena bude také víkendová doprava do turisticky atraktivní oblasti Kokořínska, zejména z Mělníka, kde budou zajištěny návaznosti na autobusy do Prahy. Kompletní informace o rozšíření na Kokořínsku jsou na stránkách PID.

Na Dobrovicku bude hlavní spojení linkami 416, 417, 418 a 463 z Dobrovic do Mladé Boleslavi, z Dobrovic budou pokračovat do okolních obcí. Oblast Luštěnic nově obslouží linka PID 418 s tím, že vznikne garantovaný přestup mezi linkami 418 a 432 v Luštěnicích pro relaci Mladá Boleslav – Luštěnice, Sluneční (Luštěnice, Zelená). Ranní spoj na osmou hodinu ranní a odvoz z odpolední směny je zajištěn linkou 432 se závlekem do zastávek Luštěnice, Sluneční a Luštěnice, Zelená. Dojde také k úpravám linek na Nymbursku, spojení Mladá Boleslav – Lysá nad Labem bude nově zajištěno dvěma linkami PID – stávající linkou 432 vedenou přes Milovice a Vlkavu, která bude jezdit ve stávajícím rozsahu a linkou PID 442, která je prodloužena z Benátek nad Jizerou přes Dražice, Brodce a Strašnov do Mladé Boleslavi. Změny linek jsou koordinovány i s ohledem na návoz na směny ve Škoda Auto. Kompletní přehled je na stránkách PID.

Tagy Dobrovicko Integrovaná doprava Středočeského kraje Kokořínsko PID Pražská integrovaná doprava Středočeský kraj
20 komentářů