Pražská integrovaná doprava má první autobusy s novým čalouněním

Nové autobusy Iveco pro PID. Pramen: ROPIDNové autobusy Iveco pro PID. Pramen: ROPID

Do Pražské integrované dopravy budou příští týden nasazeny nové autobusy, které jako první splňují nové standardy PID včetně vzoru potahů

Do Pražské integrované dopravy budou příští týden nasazeny nové autobusy, které jako první splňují nové standardy PID včetně vzoru potahů sedaček. Čtrnáct nových vozů dnes v Mělníku představila společnost ČSAD Střední Čechy.

Jde o vozidla Iveco Crossway LE Line CNG, která budou obsluhovat především oblasti Mělníka, Kralup nad Vltavou a Brandýsa nad Labem. „Tyto autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn již splňují nové standardy kvality PID, které budou platit od roku 2020. Poprvé zde byly použity nové potahy sedadel, které navrhl čtrnáctiletý Matěj Hošek,“ uvedl mluvčí organizátora ROPID Filip Drápal.

Nové vzory čalounění představil ROPID v listopadu na veletrhu CzechBus. Sedačky jsou látkové (nikoliv plyšové), což je rozdíl oproti městským linkám, kde je koženka. Design připomíná skrze symboly všechny druhy dopravy v PID. Většina sedaček ve vozidlech bude červená,  sedačky pro některé skupiny cestujících (invalidé, rodiče s kočárky, …) budou v modré verzi.

Nové autobusy Iveco pro PID. Pramen: ROPID

Nové autobusy Iveco pro PID.
Pramen: ROPID

Tagy čalounění sedaček ČSAD Střední Čechy Iveco Crossway PID standardy PID
6 komentářů