Prahu čeká další omezení noční dopravy, přeruší provoz linky 99

Tramvaj na noční lince 99. Foto: PIDTramvaj na noční lince 99. Foto: PID

U některých nočních autobusových linek dojde k prodloužení intervalu na 120 minut.

Noční linky v Praze čeká od zítřka další omezení. Kvůli slabé poptávce dočasně přestane jezdit jedna z linek, k prodloužení intervalů dojde také u autobusů.

V noci z 24. na 25. března přestane jezdit kvůli slabé poptávce linka 99, která spojuje Nádraží Hostivař a Sídliště Řepy. O změně informoval Ropid na sociálních sítích. Podle Ropidu jde současně i o doporučení výboru pro dopravu pražského zastupitelstva. V zastávce Sídliště Řepy bude umožněn přestup na linky 952 a 957, které zajišťují po 22. hodině obsluhu Zličína a Sobína.

Kvůli slabé vytíženosti bude omezen i noční provoz autobusových linek, a to od noci z 28. na 29. března. U linek 904 (Stodůlky – Písnice) a 909 (Suchdol – Sídliště Rohožník) budou nasazeny standardní dvanáctimetrové autobusy namísto kloubových. Linka 906 (Skalka – Nedvězí) bude zkrácena o úsek Skalka – Modrá. Na lince 912 (Hloubětínská – Ve Žlíbku) budou autobusy nově jezdit namísto každé půl hodiny po hodině. U linek 913 (Dolní Chabry – Točná) a 916 (Palmovka – Vinořský hřbitov) dojde k prodloužení intervalu z hodiny na dvě hodiny.

Podle posledních dat využívá pražskou veřejnou dopravu v současné době ve všední dny proti normálu zhruba o 60 procent méně cestujících. Důvodem jsou opatřením proti šíření nemoci Covid-19. Největší pokles je v metru.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp omezení dopravy kvůli koronaviru PID Pražská integrovaná doprava
52 komentářů