Praha začíná zkušebně otáčet sedačky v metru o devadesát stupňů

Úprava sezení v jedné soupravě pražského metra. Foto: FB Adama ScheinherraÚprava sezení v jedné soupravě pražského metra. Foto: FB Adama Scheinherra

V první soupravě pražského metra došlo ke změně uspořádání části sedaček. Zatímco dosud cestující oficiálně sedí na samostatné sedačce proti

V první soupravě pražského metra došlo ke změně uspořádání části sedaček. Zatímco dosud cestující oficiálně sedí na samostatné sedačce proti dvojici cestujících, nově bude obličejem mířit do uličky.

Otočení sedaček o 90 stupňů na svém facebookovém profilu představil pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr. Jeho nápad vzešel z toho, že velká část cestujících tak už dávno sedí, jen se místo opěrky opírají zády o stěnu. „Cestující si tímhle způsobem automaticky sedají, i když je dvousedačka prázdná. Po baťovsku proto jdeme naproti jejich pohodlí a v pilotní soupravě na Áčku jsme otočili několik sedaček do uličky,“ napsal Scheinherr na svém facebookovém profilu.

https://www.facebook.com/adam.praha.sobe/photos/a.187702201827814/598614184069945/

Podle ředitele odboru komunikace Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Daniela Šabíka jsou zatím takto otočeny sedačky v jedné soupravě na lince A. „Do konce dubna proběhne podobná úprava i v další soupravě, kterou nasadíme na lince B. Jde o přání našeho jediného akcionáře,“ řekl Šabík.

Zda se rozšíří tento model i do dalších souprav není jasné. I Scheinherr na svém profilu žádá návštěvníky o reakci, co na takové opatření říkají.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp metro Top
67 komentářů