American Airlines se letos v Praze neukážou, firma zrušila na letošek spojení do Filadelfie i Chicaga

Airbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště PrahaAirbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště Praha

Letiště Praha přišlo na letošní rok už se stoprocentní jistotou o dvě dálkové linky. American Airlines letos neobnoví spojení do

Letiště Praha přišlo na letošní rok už se stoprocentní jistotou o dvě dálkové linky. American Airlines letos neobnoví spojení do Filadelfie ani nespustí plánovanou novou linku do Chicaga.

Vyplývá to z tiskové zprávy největšího leteckého dopravce na světě, v které oznámil velké škrty mezinárodních linek. Aerolinky letos v letní sezóně zruší až 60 % mezinárodních letů v porovnání s loňským rokem, celkem 25 linek je na letošní rok zcela zrušeno. Největší omezení dopravy chystají American Airlines na linkách do Asie (-80 %), na transatlantických spojeních klesne kapacita o 65 %.

American Airlines začaly do Prahy létat v roce 2018 na lince do Filadelfie. Kvůli velké poptávce po letech firma loni v závěru roku oznámila, že spojení do největšího města Pensylvánie prodlouží z původního sezónního provozu až do 6. ledna, dosud linka končila s nástupem zimního letového řádu. Letos v květnu měl dopravce začít létat z Prahy také do Chicaga s Boeingem 787-8 Dreamliner. Létat se mělo pětkrát týdně.

Z dálkových linek v Praze je zatím zastaven provoz spojení do Dubaje od Emirates a flydubai, stejně jako linka do Šardžá od Air Arabia. Přerušené je spojení do korejského Soulu. Bamboo Airways odložily start spojení do Hanoje na konec dubna, k dalšímu posunu zatím ještě nedošlo. Na linkách přes Atlantik zatím ostatní dopravci konec nebo odložení zahájení sezónního provozu neoznámili.

Tagy american airlines letiště praha omezení letů kvůli koronaviru ORD PHL prg
6 komentářů