Praha upravila další tramvajovou zastávku „vídeňského“ typu

Zastávka Nádraží Vysočany. Foto: Daniel ŠabíkZastávka Nádraží Vysočany. Foto: Daniel Šabík

Minulý týden dokončená rekonstrukce Sokolovské ulice přinesla do sítě tramvajových zastávek v Praze i úpravu jedné z mála zastávek takvaného

Minulý týden dokončená rekonstrukce Sokolovské ulice přinesla do sítě tramvajových zastávek v Praze i úpravu jedné z mála zastávek takvaného vídeňského typu.

Během opravy tramvajové trati v Sokolovské ulici provedla Technická správa komunikací i některé úpravy okolí: nové jsou dva bezbariérové přechody, úpravou prošla i  zastávka Nádraží Vysočany ve směru od centra. „Zastávka tzv. vídeňského typu znamená zvýšení vozovky zcela nebo téměř na úroveň chodníku, tím pádem se stává přístup do tramvaje nebo autobusu také bezbariérovým. Tyto zastávky používáme v místech, kde se muselo vstupovat k tramvajím přes vozovku,“ řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Zatím posledním přírůstkem do seznamu zastávek tohoto typu byly dvě Na Maninách. Kromě pohodlnějšího nástupu je důvodem i zvýšení bezpečnosti cestujících, protože vyvýšení vozovky většinou přinutí řidiče zpomalit. Využívá se většinou tam, kde není možné zřídit nástupní ostrůvek přímo v rámci tramvajového pásu.

Podle ředitele odboru komunikace Dopravního podniku hl. m. Prahy Daniela Šabíka jde o jedenáctou zastávku tohoto typu v Praze.

(v původním textu jsme na základě informací TSK uvedli, že jde nově upravenou zastávku, ve skutečnosti došlo pouze k úpravě již stávající zastávky vídeňského typu. Za chybu se omlouváme)

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Nádraží Vysočany praha TSK Praha Vysočany zastávka vídeňského typu
43 komentářů